O echipă medicală condusă de managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr Lucian Eva, a efectuat o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost extirpată o tumoră de mari dimensiuni localizată la nivelul creierului.

Lucian Eva a declarat că tumora era situată într-o zonă a creierului extrem de sensibilă, numită aria premotorie.

“Este practic zona din creier care coordonează mişcarea mâinii şi piciorului, a jumătăţii de corp pe partea opusă unde era situată leziunea. Am intervenit chirurgical practicându-se ablaţia completă acestei tumori. Pacientul a avut o evoluţie foarte bună, având în vedere că atunci când a venit la spital avea un deficit motor pe partea dreaptă. Postoperator, pacientul a avut o evoluţie foarte bună. În momentul de faţă, pacientul este pregătit pentru externare, urmând să i se recomande un tratament complementar dacă va fi cazul”, a spus Lucian Eva.

Potrivit medicului, pacientul nu a venit în urgenţă, ci a avut o operaţie programată. El a ales să se opereze la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, deşi avea posibilitatea să plece oriunde în Europa.

“Iniţial, pacientul a vrut să se opereze la o clinică din străinătate, dar din considerente personale a ales clinica noastră. Cazurile de acest gen cu localizarea unei tumori în asemenea zone sunt destul de rare, dar implică o complexitate a actului chirurgical, o experienţă a echipei chirurgicale şi o logistică a spitalului, o dotare cu echipamente şi aparatură medicală care să faciliteze actul chirurgical şi calitatea postoperatorie a pacientului. Noi operăm aproximativ 150 de pacienţi de acest gen pe an cu rezultate, spunem noi, foarte bune. Aproape săptămânal avem pacienţi din toată ţara, chiar astăzi s-a internat un pacient din Craiova tot cu o leziune tumorală şi care va fi supus unei intervenţii chirurgicale de mare fineţe”, a precizat managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Timişoreanul spune că a decis să fie operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a aflat de la televizor că medicii au efectuat cu succes o operaţie la fel de complicată.

“Sunt din Timişoara şi am ales acest spital după ce am auzit la televizor de o femeie care a făcut o operaţie, iar după o tumoră mare şi-a revenit şi a început să vadă.
M-am interesat despre Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, dar şi de medicii de aici. Am aflat că sunt performanţi, capabili. Mai mult, medicii nu numai că sunt capabili să facă orice, ci au grijă şi de estetica oricărui pacient. De asemenea, au una dintre cele mai moderne aparaturi din România”, a declarat Constantin Comora. AGERPRES