„Minunea” a fost posibilă prin generozitatea familiei unui pacient de 60 de ani, intrat în moarte cerebrală, și implicării medicilor de la SCJU Oradea, Institutul Fundeni și ICUTR Cluj

În aceste perioadă, în care capul de afiș îl țin informațiile legate de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus, o știre venită de la Agenția Națională de Transplanta a trecut aproape neobservată, deși este vorba de salvarea vieții a trei pacienți, „minune” posibilă datorită altruismului de care a dat dovadă o familie care tocmai și-a pierdut pe cineva drag. Este vorba de trei intervenții pentru transplant de organe care au avut loc la București și la Cluj, după ce echipe de prelevare din cadrul centrelor de transplant din cele două orașe s-au deplasat la Oradea, pentru prelevare.

Donatorul a fost un bărbat de 60 de ani, care ajunsese la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea după ce suferise un accident vascular cerebral hemoragic. În ciuda eforturilor medicilor de aici de a-l ajuta, pacientul a intrat în moarte cerebrală, iar echipa de transplant a spitalului, formată din  dr. Ştefan Pataki, dr. Anca Chitac, dr. Adela Bostan și asistenții Aurelia Cheregi şi Petru Cotrău a demarat procedurile specifice în astfel de situații, când pacientul este compatibil pentru donarea de organe.

Citeste mai mult: https://sanatateabuzoiana.ro/transplantul-de-organe-a-salvat-alte-trei-vieti/