La Timișoara sunt pregătiți 300 de medici și asistente în chirurgia laparoscopică, mai precis în tratamentul tumorilor maligne. Primul curs a avut loc vineri, 28 iunie, în urbea de pe Bega.

Reprezentanții Spitalului Judeţean Timișoara au început implementarea proiectului „Îmbunătățirea nivelului competențelor profesioniștilor din sistemul medical în domeniul chirurgiei oncologice minim invazive abdominale”, iar vineri, 28 iunie, a avut loc primul curs. În total, vor fi pregătiți o mie de specialiști la nivel național.

La acest curs sunt pregătiți specialiști care să trateze tumorile maligne prin chirurgia minim invazivă, laparoscopică și robotică, care își găsește locul, atât în diagnosticul cât și în sancțiunea chirurgicală a tumorilor maligne.

„Este o realizare din punct de vedere profesional și al activității de cercetare – un proiect dezvoltat de colectivului Clinicii II de Chirurgie, condusă de profesorul Lazăr Fulger și Duță Ciprian. Un proiect pe doi ani de zile, care implică pregătirea profesională a o mie de persoane la nivel național – 600 de medici și 400 de asistente, ceea ce va duce în mod sigur la creșterea calității actului medical în chirurgia laparoscopică în tratamentul tumorilor maligne”, a spus doctorul Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

 

Articolul integral pe www.tion.ro.