Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a demarat demersurile în vederea înfiinţării unui cabinet de chirurgie vasculară în ambulator, a anunţat managerul unităţii medicale, Carmen Lucuţa.

Potrivit acesteia, din dorinţa de a răspunde solicitărilor primite din partea pacienţilor, conducerea unităţii medicale a purtat discuţii medicul specialist în chirurgie vasculară din SCJU Arad, dr. Mircea Alexa, care s-a arătat dispus să lucreze în ambulatoriul SCJU Arad, condiţionând însă acest lucru de faptul ca toţi medicii de pe secţie să lucreze în acest cabinet.

“Având în vedere acest lucru, cât şi faptul că toţi medicii care au contract cu SCJU Arad sunt obligaţi să ofere şi servicii în ambulator, la nivelul conducerii spitalului s-a luat decizia demarării demersurilor în vederea creării unui cabinet de chirurgie vasculară în ambulator. În acest sens am luat legătura cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Arad şi sperăm ca acest cabinet să devină funcţional începând chiar de la 1 ianuarie 2019”, a declarat Carmen Lucuţa.

În prezent, la nivelul conducerii spitalului se fac eforturi pentru asigurarea să fie asigurat spaţiul necesar, a menţionat sursa citată. “Cabinetul de chirurgie vasculară va avea un program de muncă redus, minimumul pe care îl putem negocia cu Casa de Asigurări, astfel încât medicul specialist să poată face faţă şi pe secţie, şi în blocul operator. Nu va fi un cabinet pentru urgenţe, pacienţii se vor adresa acestui cabinet exclusiv pe bază de programare”, a precizat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.