La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a avut loc vineri o intervenţie neurochirurgicală transmisă live din Secţia Clinică Neurochirurgie prin sistemul de telemedicină, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

“În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Secţia Clinică Neurochirurgie, astăzi a avut loc o intervenţie chirurgicală complexă, transmisă live pe internet. Transmisia a avut loc în cadrul Congresului Surgicon, fiind parte integrantă a proiectului Brain IT – Brain Revealed: Innovative Technologies in Neurosurgery Study. Proiectul menţionat este un proiect Erasmus Plus, câştigat de către echipa de Neurochirurgie a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu precum şi cu echipe din Spania şi Italia. Proiectul se desfăşoară până în august 2021″, se precizează într-un comunicat de presă a spitalului sibian.

Medicii sibieni au operat un pacient diagnosticat cu hematom.

“Este vorba despre un pacient diagnosticat cu hematom de fosă posterioară (leziune vasculară), intervenţia chirurgicală fiind una cu grad înalt de complexitate datorită abordului dificil şi localizării leziunii. Împreună cu echipa de neurochirurgie am realizat cu succes această intervenţie. Suntem încântaţi că facem parte din acest proiect şi de faptul că am putut, cu ajutorul tehnologiei IT, să împărtăşim această experienţă cu partenerii noştri”, a declarat şeful Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, medicul Vicenţiu Săceleanu. AGERPRES