Ministerul Sănătății propune realizarea mai multor modificări în cadrul programelor naționale de sănătate curativă, între care implementarea unui program nou de chirurgie oncologică și reorganizarea și redenumirea programului de boli cardiovasculare. Pentru a putea finanța programele, ministerul estimează că este nevoie de majorarea bugetului pentru sănătate din 2020 la rectificare cu 2,3 miliarde lei.

Măsurile sunt incluse într-un program de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Sănătății, consultat de 360medical.ro.

REORGANIZAREA PROGRAMULUI DE BOLI CARDIOVASCULARE

Astfel, proiectul prevede “reorganizarea Programului național de boli cardiovasculare și redenumirea acestuia în ,,Programul național de cardiologie, chirurgie cardio-vasculară și terapie endovasculară”, care are drept obiectiv asigurarea tratamentului bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare prin servicii integrate”.

În structura acestui program sunt incluse 3 subprograme: subprogramul național de cardiologie, subprogramul național de chirurgie cardio-vasculară și subprogramul național de terapie endovasculară.

Ministerul estimează că de activitățile acestui program vor beneficia 52.820 de pacienți din românia, cu un cost anual estimat de 999,34 milioane lei.

 

Materialul integral pe www.360medical.ro.