Secţia de ortopedie pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgenţă Copii “Grigore Alexandrescu”, care a fost modernizată cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii, a fost redeschisă pe 21 august.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii, secţia asigură lunar consultaţii pentru aproximativ 10.000 pacienţi şi intervenţii chirurgicale pentru aproximativ 250 – 300.

“Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ este una din cele şase unităţi de urgenţă din Bucureşti. Secţia de ortopedie pediatrică şi blocul operator au fost modernizate şi complet retehnologizate. Au fost cumpărate mese noi în blocul operator, versatile, care pot fi utilizate şi pentru adulţi în cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat şi au fost achiziţionate paturi noi, de ultimă generaţie în toată secţia. Sunt în procedura de achiziţie şi alte echipamente”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Potrivit sursei citate, în acest an, Ministerul Sănătăţii a alocat spitalului 10.000.000 lei pentru dotare cu aparatură medicală, din care au fost deja cheltuite 6 milioane de lei.

Astfel, au fost schimbate toate cele 28 paturi ale secţiei. Paturile noi au dotare completă pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică şi asigură un confort deosebit pacienţilor fiind considerate cele mai sigure de pe piaţa medicală.

De asemenea, au fost schimbate toate cele trei mese de operaţie din blocul operator, cea mai veche dintre acestea fiind din 1970. Mesele achiziţionate permit tratamentul oricărei afecţiuni ortopedice sau traumatice, inclusiv pentru pacienţii de 16 – 18 ani.

Conform MS, au fost înlocuite şi cele trei lămpi din blocul operator ortopedie, care erau vechi de peste 20 de ani. Toate lămpile de operaţie permit transmiterea în timp real a imaginilor către un centru pilot cu scop atât de supervizare a actului operator, cât şi cu scop didactic.

Pentru Secţia de ortopedie sunt în procedură de achiziţie un amplificator de imagine, un artroscop de ultimă generaţie şi un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite creşterea gradului de complexitate a intervenţiilor chirurgicale.

“În această toamnă vom vedea rezultatele alocărilor de fonduri pe care Ministerul Sănătăţii le-a făcut în acest an la toate unităţile sanitare din ţară. (…) Din păcate, sunt şi unităţi care nu au demarat nicio procedură pentru achiziţia de aparatură”, a susţinut Sorina Pintea. AGERPRES