În data de 10 decembrie 2021, Agenţia Naţională de Transplant organizează cea de-a XII-a Reuniune Naţională a Coordonatorilor de Transplant şi KDP, eveniment ce se va desfăşura exclusiv online din cauza contextului epidemiologic determinat de pandemia COVID 19.

Tema ediției este: “Pandemia COVID 19 – o provocare fără precedent pentru activitatea de identificare şi declarare potenţiali donatori aflaţi în moarte cerebrală: indicatori, probleme, soluţii”.

Având în vedere situaţia dificilă din punct de vedere sanitar pe care o traversăm în ultimii 2 ani, se impune discutarea problemelor legate în special de aspectul medical al activităţii de transplant (identificarea şi declararea donatorului în moarte cerebrală, în condiţiile pandemiei COVID 19), aspectele logistice ale activităţii de coordonare de transplant în condiţiile restrictive şi dificile din acest an şi viitorul apropiat, precum şi aspecte legate de organizarea şi finanţarea programului naţional de transplant pentru anul 2022.

Reuniunea va cuprinde o sesiune a rapoartelor de activitate a Oficiilor regionale ANT, care, pe lângă datele statistice şi interpretarea lor, vor conţine problemele întâmpinate şi soluţiile propuse, pentru a fi înaintate Min. Sănătăţii. De asemenea, având în vedere colaborarea în domeniul transplantului cu Agenţia Executivă de Supervizare Medicală a Rep. Bulgaria, evenimentul va cuprinde şi o prezentare a programului de transplant susţinută de colegii bulgari.

Organizarea întrunirii se desfăşoară în conformitate cu normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018 aprobate prin OMS 377/2017 – Anexa 5 – cap. IV.3.1. Subprogramul de Transplant de Organe, Ţesuturi sau Celule de Origine Umană – lit. F. pct.8.2.

Operatorul evenimentului este Oameni și Companii. Fondată în anul 2000, Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.