Chirurgii de la Institutul Clinic Fundeni au reușit o performanță de excepție. De curând, ei au introdus o nouă metodă chirurgicală cu rezultate promițătoare în tratarea cancerului de rect.
Reușită, care va duce la salvarea a sute, dacă nu chiar mii de vieți, îi aparține unei echipe chirurgicale conduse de prof dr. Cătălin Vasilescu și medicul Ștefan Tudor (44 de ani), specialist în chirurgie oncologica
minimal invaziva, care s-a perfecționat la Barcelona, Spania, în această nouă tehnologie salvatoare.
“Cancerul de rect este, din păcate, o afecțiune cu o incidență în creștere, iar cheia intervenției chirurgicale – cea mai eficientă metodă de tratare a acestei afecțiuni – este rezecția totală a mezorectului. Acest tip de intervenție poate fi deschisă, poate fi una minimal invaziva (laparoscopica sau robotica) ori… o combinație. Mai pe înțelesul tuturor, intervenția chirurgicală are loc simultan, laparoscopic și transanal, fiind executată de două echipe medicale complet separate”, explică dr. Ștefan Tudor, primul chirurg din România care s-a specializat în această nouă și revoluționară tehnică chirurgicală.
Specialistul a mers în Spania, la Barcelona, unde a urmat un curs de perfecționare în această metodă chirurgicală realizată pentru prima oară în lume în anul 2010.
Materialul integral pe www.stirilekanald.ro.