Perioada următoare ar putea fi marcată de un aflux masiv de pacienți cu afecțiuni oro-maxilo-faciale cronice. Clinicile de specialitate vor fi nevoite, între altele, să-și reevalueze procedurile de triaj a pacienților.

De la debutul pandemiei de COVID-19, chirurgii oro-maxilo-faciali ( OMF) au asigurat intervențiile chirurgicale de urgență, în principal pentru controlul hemoragiilor, tratamentul traumatismelor sau cele necesare proceselor infecțioase, se arată într-un comunicat al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Prof. dr. Alexandru Bucur – șeful clinicii de Chirurgie OMF a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu” și directorul Departamentului 2 al Facultății de Medicină Dentară – atrage atenția asupra faptului că pacienții cu patologie cronică, reprezentată în principal de tumorile maligne orale și cele cervico-faciale, care sunt eligibili pentru intervenții chirurgicale curative, dar și cei eligibili pentru tratament paliativ pentru prevenția complicațiilor, se vor prezenta la consultații după expirarea stării de urgență, într-un număr foarte mare.

 

 

Materialul integral pe www.viata-medicala.ro.