Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat, pe 5 martie, sub coordonarea unui procurori, percheziţii la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ dar şi la cabinetul de ortopedie al Policlinicii. Managerul unităţii sanitare, doctorul Codruţ Munteanu a confirmat că “se efectuează percheziţii de amploare” la cele două locaţii.

“În jurul orei 10.30 am primit un telefon de la secţia de ortopedie iar şeful secţiei mi-a solicitat să merg până acolo pentru că este un control al DGA. Am vorbit apoi cu un domn procuror care mi-a spus că nu este nevoie să vin eu personal, ca manager, ci să deleg doi oameni din conducere, şi am delegat doi jurişti care asistă la desfăşurarea percheziţiilor şi în spital, şi în Policlinică”, a declarat doctorul Codruţ Munteanu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a adăugat că au apărut mai mulţi avocaţi care i-au solicitat anumite informaţii şi de aceea crede că ancheta DGA vizează mai mulţi medici. “E un colectiv destul de neomogen la Ortopedie, cu probleme, nu cred că este o singură ţintă, cred că sunt mai multe ţinte. Percheziţiile nu s-au terminat. Au apărut mai mulţi avocaţi care m-au întrebat diverse lucruri, probabil au solicitat doctorii. Nu am nici o concluzie. Unul dintre avocaţi cred că a venit pentru medicul din Policlinică, doctorul Gheorghe Borş. Jurista mea îmi spunea că anchetatorii sunt acum în cabinetul de la Policlinică. Sunt percheziţii de anvergură, sunt foarte mulţi jandarmi, foarte multe dispozitive, este o chestie de amploare”, a mai declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a mai confruntat cu un scandal de corupţie în anul 2015, după ce doctorul Florică Guţă a fost prins în flagrant când lua mită de la aparţinătorii unui pacient, ca sa îl opereze pe acesta. Doctorul a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare şi i s-a interzis a exercita profesia timp de un an. După expirarea perioadei de suspendare, doctorul Guţu s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, tot la secţia de ortopedie. AGERPRES