Spitalul Municipal de Urgență Moinești va organiza la sfârșitul acestei luni, pe 31 ianuarie, un simpozion cu tema „Osteonecroza de mandibulă secundară tratamentului cu bisfosfonați – de la prejudecată la adevăr științific”. Vor participa medici din diferite specialități medicale – endocrinologie, reumatologie, oncologie și chirurgie buco-maxilo-facială, cu înaltă specializare și expertiză în tematica abordată. Sunt invitați medici din toată țara, inclusiv dentiști.

Speakeri vor fi: conferențiar dr. Victor Costan, de la Clinica Chirurgie Buco-maxilo-facială Iași, UMF Iași, as. univ. dr. Alexandru Florescu, medic endocrinolog la Clinica de Endocrinologie Iași, UMF Iași, as. univ. dr. Simona Volovat, oncolog la Institutul Regional de Oncologie Iași și dr. Tudor Azoicai, medic specialist reumatolog în Belgia.

„Absența unui ghid specific de prevenție a osteonecrozei de mandibulă secundară tratmentului cu bisfosfonați face din această patologie una din cele mai de temut consecințe a acestui tratament, punând în dificultate atât medicul stomatolog care efectuează proceduri invazive asupra pacientului tratat, medicul de familie care urmărește lunar pacientul, cât și medicii din specialitățile implicate, respectiv endocrinologie, reumatologie, ortopedie, recuperare BFT.

Manifestarea își dorește clarificarea indicațiilor de tratament cu bisfosfonați și relația dintre acesta și osteonecroza de mandibulă.”
dr. Roxana Novac, medic specialist endocrinolog la Spitalul Municipal de Urgență Moinești

 

Materialul integral pe www.desteptarea.ro.