O nouă echipă de operaţii chirurgicale artroscopice la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare şi-a pornit activitatea medicală cu sprijinul unor specialişti din Târgu Mureş.

Doi medici medici specialişti în chirurgia artroscopică, dr. Răzvan Marian Melinte, medic primar Ortopedie-Traumatologie şi doctor în medicină, şi dr. Dan Zologşchiopea, medic specialist Ortopedie-Traumatologie de la centrul universitar din Târgu Mureş, au realizat recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie de ligament încrucişat anterior a genunchiului.

„Cei doi medici invitaţi au beneficiat de implicarea a doi dintre cei mai tineri medici specialişti din cadrul secţiei Ortopedie-Traumatologie, dr. Norbert Friedl şi dr. Radu Harlişca care împreună cu dr. Rareş Moşuţ, medic specialist, au deprins noile tehnici în domeniu. Conducerea spitalului s-a îngrijit de achiziţionarea truselor şi materialelor necesare acestor noi intervenţii complexe cu scopul de a îmbunătăţi oferta de servicii medicale oferite în cadrul secţiei Ortopedie Traumatologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare”, a precizat instituţia.

În context, dr. Andrei Prie, şeful secţiei Ortopedie-Traumatologie, a declarat că se intenţionează achiziţia, în viitorul apropiat, prin programul Naţional de Endoprotezare, de proteze totale de genunchi şi chiar de umăr.

De asemenea, managerul SJU Baia Mare, Alexandru George Oros, a mulţumit medicilor de la Târgu Mureş pentru implicarea şi disponibilitatea de a institui noi tehnici operatorii în unitatea spitalicească maramureşeană. AGERPRES