Urmare a anchetelor demarate recent în domeniul activităţii medicale de estetică de către organele de cercetare competente, şi reflectate pe larg în mass-media românească, Societatea Română de Chirurgie Estetică (SRCE) doreşte să exprime un punct de vedere public.

SRCE consideră intervenţia autorităţilor ca un act de normalitate vizând asanarea activităţilor medicale ilegale privitoare la intervenţii ce ţin exclusiv de domeniul specialităţii chirurgiei estetice.

Un act de normalitate nu numai din perspectiva morală, ci şi legală, întrucât acest tip de activităţi medicale, practicate de impostori, în dispreţul legii şi cu încălcarea ei, poate avea consecinţe extrem de vătămătoare asupra pacienţilor. Prin urmare este o problema de sănătate publică.

„Chirurgia estetică nu este o afacere comercială, rămâne un act medical de care trebuie să fim conştienţi şi responsabili”, declara preşedinta SRCE, dr. Dana Jianu.

În vederea acordării de sprijin şi îndrumare publicului şi pacienţilor care au nevoie de asistenţă de specialitate, SRCE a înfiinţat Telefonul Verde afişat pe site unde răspund chirurgi plasticieni membri ai Comisiei de Siguranţă a Pacienţilor din cadrul SRCE.