În timpul pandemiei COVID-19, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, activitatea de transplant a continuat, deși a fost redusă față de perioada similară de anul trecut.

„În această situație specială, cu care nu ne-am mai confruntat, am reușit, totuși, să continuăm procedurile de transplant de ugență. În primele patru luni ale anului am făcut 43 de transplanturi. E drept că procentul este mai mic cu aproximativ 30% decât anul trecut. Încă din luna februarie am făcut reglementări legate de procedura de transplant în timpul pandemiei. Aceste boli nu stau pe loc și este important să ajutăm cât mai mulți pacienți. Pentru asta, avem nevoie și de cât mai mulți oameni înscriși în registru.” spune Prof. Dr. Alina Tănase, medic hematolog, președinte al Societății Române de Transplant Medular.

„Nu sunt lucrurile atât de grave și de dureroase. Mă simt foarte bine. Ai nevoie de răbdare cât se face afereza și cam atât. E ceva ce poate că ți se întâmplă o dată în viață. E mare lucru să poți să ajuți.”, spune o donatoare care a donat în timpul pandemiei COVID-19.

 

 

Materialul integral pe www.dcmedical.ro