Agenția Națională de Tranplant (ANT) informează despre cea de-a patra intervenţie de prelevare de organe din acest an, realizată la Spitalul Clinic De Urgență „Prof. N. Oblu” din Iași.

”În urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe, alte 4 vieţi au fost redate unor semeni  aflaţi în suferinţă prin transplant de organe. La Spitalul Clinic De Urgențe Neurochirurgie “Prof. N. Oblu”, Iași , duminică, s-a realizat ce-a de-a 4-a intervenţie de prelevare de organe din acest an, prin bunăvoinţa familiei unei paciente de 51 de ani, diagnosticată în moarte cerebrală.”

Conform sursei, echipe întregi de medici, asistenţi, personal auxiliar, ambulanţe au fost mobilizate de acelaşi scop: salvarea oamenilor a căror unică şansă este transplantul.

”Intrevenţiile chirurgicale de prelevare au fost realizate  de echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi, Dr. Ciprian Vasiluţă, Dr. Mihai Zabara, Dr. V. Lutenco, pentru ficat, echipa Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi, condusă de Dr. Radu Andriciuc, pentru rinchi şi echipa Spitalului Clinic Sf. Maria Bucureşti, condusă de Dr. Dragoş Chiriţă, pentru plămâni.  Astfel, 4 oameni aflaţi în suferinţă au primit o nouă şansă la viaţă, datorită generozităţii semenilor lor şi efortului colectiv al profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant. ”

Un pacient aflat în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa de profesionişti a Centrului de Transplant Hepatic din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon”  , coordonată de Prof.Dr. Cristian Lupaşcu, alături de echipa ATI, condusă de Dr. Mihaela Blaj.

În cadrul centrului de excelenţă a Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi  , condus de Prof.Dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi,  aflaţi  pe listele de aşteptare au primit şansa la o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal,  realizate cu multă măiestrie de echipele chirugicale, conduse de Dr. Adelina Miron şi Dr. Cornel Moroşanu.

Intervenţia de transplant pulmonar s-a realizat în cadrul Spitalul Clinic “Sfanta Maria”Bucureşti, sub coordonarea Prof.Dr. Igor Tudorache, fiind cel de-a doilea transplant pulmonar realizat în România anul acesta.

 

Sursă: Agentia Nationala de Transplant, Facebook