Bine ați venit pe site-ul Jurnalului de chirurgie!

CopertaJurnalul de chirurgie este o revistă electronică, cu acces liber („Open Access”), se adresează tuturor specialităţilor chirurgicale şi are drept obiective asigurarea unui mijloc de informare eficient şi încurajarea tinerilor medici şi cercetători de a-şi publica rezultatele activităţii clinice şi de cercetare.

Revistele electronice cu acces liber reprezintă platformele ideale pentru publicarea rezultatelor cercetărilor întrucât articolele intră imediat într-un larg circuit ştiinţific. Astfel, publicarea în Jurnalul de chirurgie asigură apariţia rapidă a articolelor în format *.pdf şi indexarea acestora şi a rezumatului în IndexCopernicusDOAJ şi EBSCO Academic.

Jurnalul de chirurgie publică următoarele tipuri de articole: editoriale, articole de sinteză (review), articole originale, cazuri clinice, articole de tehnică şi anatomie chirurgicală, articole multimedia şi de istorie a chirurgiei. Toate articolele sunt supuse unui proces de peer-review. Membrii colectivului de redacţie asigură buna desfăşurare a procesului de recenzare în spiritul World Association of Medical Editors(http://www.wame.org); autorii trebuie să respecte cerinţele International Committee of Medical Journals Editors (http://www.icmje.org).

Începând cu 2012, Jurnalul de chirurgie apare într-un  nou format, este patronat de Academia de Ştiinţe Medicale şi, alături de revista Chirurgia, este agreat oficial de Societatea Română de Chirurgie şi utilizează serviciile CrossRef (DOI) pentru indexarea articolelor.

Jurnalul de chirurgie este indexat in: 

Regensburg University 

 

DOAJ

Index CopernicusEbsco

Jurnalul de chirurgie

Latest

VOLUME 21, ISSUE 3 (2024)

Principii actuale de diagnostic și tratament în diverticuloza colonică  Prospective study on metabolic and hormonal disorders in patients with polycystic ovary syndrome with or without thyroid involvement

IN PRESS

Latest

No event found!

Chirurgie cardiovasculară

Top Rated

Neurochirurgie

Latest

Copil operat pe creier în semiîntuneric de o tumoră gigant de 10 centimetri, în premieră naţională la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi

O echipă medicală, condusă de conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi, a efectuat o operaţie revoluţionară, în semiîntuneric, pentru a salva viaţa unui băiat în vârstă de 12 ani, din Tulcea, care avea o tumoră cerebrală de peste 10 centimetri.